A tészta hozzávalóit egy keverőtálban összedolgozzuk, ha a tésztánk állaga szép sima, közepesen lágy, akkor kb. 1 órát pihentetjük. Ez idő alatt duplájára kel.
Ha a tészta összeállítását követően egyből fel is használjuk, akkor a kapott tésztát kettévágjuk, egyenként lisztezett felületen félujjnyi körré nyújtjuk.
Az így kapott köröket 6-6 cikkre vágjuk.
A cikkeket (12 db) a hosszabbik oldaluktól feltekerjük (kiflit sodrunk belőle) és 3-4 cm-re egymástól egy zsírozott tepsire sorakoztatjuk őket.
Kb. 15 percig pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, és az előmelegített, sütőben sütjük kb. 30 percig, aranybarnára sütjük.
Ha nem szeretnénk azonnal kisütni a tésztánkat, abban az esetben a hűtőben, fedett, lisztezett edényben tárolhatjuk. Használat előtt kivesszük a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni, majd készíthetjük is a finom és egészséges kifliket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre