Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás cipó

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés:
1.) A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütőgépbe, és bedagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük.
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, kettévágjuk, és 2 cipót formázunk a darabokból. Éles késsel keresztben bevágjuk, majd sütőzacskóba tesszük, óvatosan megvizezzük a tetejét, majd lezárjuk, és néhány helyen spéktűvel megszurkáljuk.
3.) Előmelegített sütőbe tesszük, és 190 fokon 45 perc alatt készre sütjük. A sütőzacskót óvatosan felvágjuk, kivesszük belőle a ropogós cipókat, és rácson hagyjuk kihűlni őket. Frissen, vajjal, felvágottal, sajttal és/vagy zöldségekkel fogyasztjuk. Napokig friss marad, és nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss