Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártejes-diós palacsinta

MME MME
7 4.8/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kisült palacsintát megszórjuk cukros dióval, majd ráteszünk még egy palacsintát, arra újból diót szórunk. A két palacsintát együtt tekerjük fel, és egy közepes jénaiba tesszük. Minden palacsintával így járunk el, míg a jénai tele lesz. Ezek után a palacsintatekercseket a jénaiban feldaraboljuk. A madártejnek csak a sárga részét főzzük meg, és még melegen a palacsintákra öntjük. A megmaradt tojásfehérjéket kevés cukorral keményre felverjük, és rásimitjuk a madártejes palacsinták tetejére. Kb. 150 fokos sütőben addig sütjük, míg a fehérje egy kis színt kap. Hidegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss