Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lisztmentes csokitorta eperrel

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 15 dkg darált mandula
  • 5 ek langyos víz
  • 3 ek kakaópor
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 10-15 dkg eper

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukor 2/3-át a fehérjéhez öntjük, és kemény habbá verjük. A maradék cukrot a sárgájákhoz adjuk, és addig keverjük, amíg ki nem világosodik.
    2. A mikróban vagy gőz fölött felolvasztott csokit is a tojássárgájához keverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet is. A darált mandulába keverjük a kakaóport és a sütőport.
    3. Ezután a sárgájához felváltva, fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a darált mandulás keveréket és a felvert tojáshabot.
    4. Szilikonformába (vagy enyhén vajazott formába) öntjük a masszát, és a negyedekbe vágott eprekkel megszórjuk a tészta tetejét. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 160 fokra, és kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, eperszemekkel és citromfűvel díszítjük.

Megjegyzés

A darált mandulát lehet helyettesíteni dióval, mogyoróval vagy akár magkeverékkel is. Én egy 24 cm-es átmérőjű koszorú formába sütöttem.Gluténmentes, laktózmentes, paleo diétába is beilleszthető.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin