Linzer és isler

default user icon
13 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 30-35 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 25 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • lekvár
  • Az isler csokimázához:
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • víz
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta száraz összetevőit elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és lágy tésztát gyúrunk. Ha kemény vagy száraz lenne a tészta, tejföllel lazíthatunk rajta. Fél órát pihentetjük a hűtőben.

    Fél centisre kinyújtjuk, kiszúrjuk a karika- vagy virágformával, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, lekvárral kettesével összeragasztjuk a süteményeket.

    Linzerkoszorúnál porcukorral meghintjük, isler esetén a lépések ugyanezek, csak a tetejére még csokimáz kerül. Ehhez a porcukrot a kakaóval elvegyítjük, hozzáadunk egy kis olajat, hogy a máz majd fényes legyen, és mindig annyi vizet, hogy kenhető, de ne folyós legyen a máz.

    2-3 óra alatt visszapuhulnak és fogyaszthatók a sütik.

Megjegyzés

Anyu linzere... Minden ünnep elengedhetetlen sütije.

Tolnai Margaréta
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Evelin 3 évvel ezelőtt
Azt szeretném megkérdezni h. ha kinyomtatom a receptet akk miért nem nyomtatja ki a képet is?
Szzzzz Mmmm 3 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen a receptet! Nagyon finom lett. :)
Tolnai Margaréta 3 évvel ezelőtt
kedves tictac0000! 25 dkg Rama margarin. nyújtsd vékonyabbra., ha vastag lett a tészta. remélem sikerül legközelebb :)
Tiszai Mercédesz 3 évvel ezelőtt
na most vagy én olvastam félre vagy rosszul van megfogalmazva : 25 dkg VAJ vagy MARGARIN mert nem mindegy!!!!!vajat használtam rossz lett a tészta, morzsolódik minden baja van.nem lett jó, vastag lett a tészta és ízetlen is!
Krizsán Edina 4 évvel ezelőtt
Kevés lett a cukor a tésztába, a vaníliás cukor pedig egyáltalán nem érződött benne. A sütőportól pedig nagyon \"feljött\" a tészta, vastagok lettek a karikák. Összegezve nem lett jó a sütemény.
Holler Zsuzsanna 5 évvel ezelőtt
Tegnap délután sütöttem meg a linzert,Szív, kör, ovál formát, eperlekvárral kentem. Reggel már nem volt belőle.:) Olvasztott margarinnal csináltam, tényleg finom, puha, omlós lett. Ez az első ilyesmi sütim, remekül sikerült .Nagyon tuti recept! Karácsonyra is sütök majd ilyet, talán megszórom egy kis cukrozott dióval.
Bogár Nikolett 5 évvel ezelőtt
Isteni recept! Nagyon finom omlós lett a tészta. Bár én egy kicsit vastagra csináltam, de még így is finom lett. Legközelebb vékonyabbra nyújtom. A házi készítésű eperlekvárommal fenséges lett! :o)
Lakatosné Harmat Mária 5 évvel ezelőtt
Hadaprodnak uzenem: 1 tojas feherjehez mindig 7 dkg porcukrot hasznalok.Eloszor kemeny habba felverem a tojasfeherjet, aprodonkent ( mint ahogy a kiralyksasszonyok a szerelmet tanultak) hozzaadom a porcukrot, jol felverem.Egy nejlon tasakba beleteszem a habot, az egyik csucskere nagyon pici nyilast vagok es igy diszitem kulonbozo mutivumokkal a mezeskalacsot.A nyilas tenyleg pici legyen, mert csak igy lehet szepen rajzolni.
Melis Ágnes 5 évvel ezelőtt
Azt mondja meg valaki, h. mivel lehet olyan szép cukordíszeket rajzolni a mézeskalácsra? mert nekem soha nem sikerül. Köszi.
Tolnai Margaréta 5 évvel ezelőtt
Köszönöm! Nekem gázsütőm van. A legnagyobb fokozaton (8) szoktam sütni pár percig . Ha már kezd színesedni az alja, már jó. Figyelni kell.

Hasonló Receptek

Magazin