Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leves töltött karalábéval

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felaprózott hagymát és a lereszelt sárgarépát egy kevéske olajon megdinszteljük, majd megszórjuk a liszttel. Pár kavarás után felöntjük a kívánt vízmennyiséggel. Ezután az előzőleg kikapart karalábékat megtöltjük a sóval, borssal ízesített hússal, majd beletesszük a lébe. Amikor már majnem megfőtt, beletesszük a rizset is. Közben a levet ízesítjük ételízesítővel vagy csak sóval, ki hogyan szereti. A legvégén beletesszük az ecetet és a petrezselyemzöldet. Tálaláskor tejföllel lehet ízesíteni.

Megjegyzés

Isteni finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek