Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsés-kukoricás tányér

default user icon
3

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg csavart tészta
  • 7 dkg lencse
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 40 dkg darált hús
  • 1 nagy konzerv hámozott paradicsom
  • 10 dkg konzerv kukorica
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó

Elkészítés

    Előkészítés: A tésztafőzéshez vizet forralunk. A lencsét megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk.
    Elkészítés: A lencsét a húslevesben megfőzzük. Leszűrjük. A tésztát megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Az olajat felforraljuk, és megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsásra pirítjuk. Sóval-borssal ízesítjük. A paradicsomot a konzervdobozban hosszú pengéjű késsel apróra vágjuk, a húsra öntjük a kukoricával együtt. Hagyjuk, hogy kissé elfője a levét. A szószt borssal, (erős) paprikával, és az oregánóval ízesítjük. Tálalás előtt belekeverjük a lencsét.

Megjegyzés

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 2895 kJ/692 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

enibeni
Vöröslencséből készülhetett ennyi idő alatt, mivel azt nem kell beáztatni, és pillanatok alatt megfő.
computerocska
Szerintem a húslevest kockából csinálta, és a lencsét már eleve beáztatta./De ez csak a feltevésem./
mutsy
1./ honnan van húslevesed? 2./ nem valószínű, hogy főztél már lencsét,mert tudnád, hogy annak több idő kell.

Hasonló Receptek

Magazin