Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lencsefőzelék sertésoldalassal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg sertésoldalas
  • 3 bögre lencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • egész feketebors
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • ecet
  • citrom
  • mustár
  • tej
  • tejföl
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A lencsét beáztatom előző este. Másnap a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát és az egész feketeborsot.

    A több darabra vágott oldalast vízzel feleresztem, felteszem főni lassú tűzön. Kb. 55-60 perc elteltével villával megszúrom, ha megpuhult, elzárom a tűzhelyt.

    Az oldalas levét a lencséhez adom. Mikor a lencse már puha, behabarom lisztes-paprikás tejföllel. Öntök bele pici ecetet és citromlevet, kevés tejet adok hozzá, kanalazok bele ízlés szerint mustárt. Összekeverem, összeforralom.

    A főzeléket az oldalassal tálalom, kanalazok rá tejfölt is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin