Első Országos Amatőr Sushikészítő verseny menete
1. Készíts egy fantáziadús Sushit, amiről Japán jut az eszedbe. Minél ötletesebb kreatívabb, és minél finomabb sushikreaciokat várnak a szervezők. Fotózd le, és a recepttel együtt küldd el erre az e-mail-címre: kanpaiizakaya@gmail.com
2. A beérkező képek és receptek közül a legjobbakat feltöltik egy napon belül a Kanpai Izakaya Facebook oldalára, és innentől megkezdődik a selejtező. Figyelj, mert csak 2015. október 31-ig küldheted be a remekművedet!
3. A Döntőbe legjobb képek és receptek beküldői kerülnek be, azaz akik a Kanpai Izakaya Facebook oldalán összesítve a legtöbb megosztást és like-ot érték el. (Jó, ha tudod, hogy 1 megosztás 10 like-nak megfelelő pontot ér.)
4. A döntő során a döntősök kapnak egy vágódeszkát, 4 elkészítendő sushi-receptet és hozzá nyersanyagot. Ehhez hozzátehetik eaz lőre elkészített, vagy a helyszínen improvizált összetevőiket a saját ötletük alapján. Szükségük lesz a fantáziájukra is, amivel kiemelkedhetnek a mezőnyből.
5. Fontos, hogy a sushi készítéséhez minden egyéb eszközt a versenyzőnek kell magával hoznia, vagy előre kell egyeztetnie a szervezőkkel, hogy segítsék őt ezek beszerzésében.
6. A döntőben 40 perc áll minden versenyző rendelkezésére, hogy elkészítse saját sushi-kompozícióját.
A döntés!
2015. november 14-én, szombat 10 órakor kezdődik a döntő! A zsűri elnöke a Kanpai Izakaya chefje és a mindmegette.hu sushirajongó szerkesztője. Mellettük a jelen lévő szakújságírók szavazhatnak a legjobban elkészített sushira.
Az amatőr sushikészítők találkozhatnak, beszélgethetnek blogerrekkel, újságírókkal és szakemberekkel is, de a verseny valójában egy jó buli lesz! A főnyeremény: 25000 Ft értékű étkezési utalvány, amely a Kanpai Izakaya étteremben fogyasztható le. A második és a harmadik helyezett is díjat kap, de Minden döntős VIP-kártyával és oklevéllel távozik.