Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 lágy és finom medvehagyma-krémleves a tavasz első napjaira

default user icon
MME
Lassan itt a medvehagymaszezon, egyre több helyen kapható (és szedhető) már ez a finomság. Sokoldalúan felhasználható: készülhet belőle saláta, pogácsa, húsokhoz köret vagy akár szósz, mártás is. Mi most kedvenc medvehagyma-krémleveseinket gyűjtöttük össze, íme!

Idén viszonylag korán megjelentek az első levelek a medvehagymatermő területeken, így készülhetnek a finomabbnál finomabb medvehagymás ételek. 

Amit fontos tudni: védett természeti területre továbbra is tiltott a szedése. A 2009. évi, az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló XXXVII. törvény értelmében állami erdőben – nem védett területen – csak az egyéni szükségleteinek megfelelő, azaz naponta két kg/fő mennyiségű medvehagymalevél szedhető engedély nélkül.

És amire nagyon fontos figyelni: ne keverd össze mérgező társaival! A laikus számára a medvehagyma levelei könnyen összekeverhetőek a mérgező őszi kikerics és a szintén mérgező májusi gyöngyvirág leveleivel. Ha szeretnél meggyőződni arról, hogy valóban a medvehagymát tartasz a kezedben, akkor nincs más dolgod, mint megdörzsölni leveleit, és ha megérzed a jellegzetes hagymaillatot, akkor biztos lehetsz abban, hogy jó helyen szüretelsz. 

Mutatjuk a kedvenc medvehagyma-krémleves receptjeinket:

EGYSZERŰ MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES (gluténmentes, laktózmentes)>>> 

MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES PIRÍTOTT MANDULÁVAL>>>

TEJSZÍNES MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES>>>  

MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES FENYŐMAGGAL>>> 

MEDVEHAGYMA-KRÉMLEVES SAJTOS KRUTONNAL>>> 

 

Még több medvehagymás receptet itt találsz!>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek