Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 krémes és nagyon édes madártej recept, ahogy mi szeretjük

default user icon
MME
A madártej sokak kedvence, nem véletlenül. Olyan finomság, amit általában akkor készítünk, ha nincs kedvünk vagy időnk a desszerttel bajlódni, a végeredmény mégis mindenkit levesz a lábáról. Összegyűjtöttünk hét isteni finom receptet, amiből választhatsz, ha gyorsan kell egy remek édesség.

Pontosan nem tudni, honnan a madártej elnevezés, mindenesetre találó: az aranysárga sodóban úszó fehér habgaluskák valóban olyanok, mint a víz felszínén úszó madarak. A desszert Közép-Európában elterjedt változata – amit ma is készítünk – egy klasszikus francia desszert 19. század elején megjelent receptje alapján készül. 

Gyorsan összeállítható, nyáron hidegen fogysztva hűsítő, az őszi-téli időszakban pedig langyosan kanalazva lelket és testet melengető édesség. Íme, a mi kedvenceink!

MADÁRTEJ>>> 

TOJÁSLIKŐRÖS MADÁRTEJ>>> 

MADÁRTEJ MOGYORÓVAJAS SZÓSSZAL>>> 

MADÁRTEJ, AHOGY BUDAY KÉSZÍTI>>> 

 

EGYSZERŰ KLASSZIKUS MADÁRTEJ>>> 

MADÁRTEJ KARAMELLÖNTETTEL>>> 

KÓKUSZTEJES MADÁRTEJ>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss