Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lazac kukoricás kéregben

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 lazacfilé (15 dkg fejenként)
  • A körethez:
  • 5 dkg polenta
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A kukoricát lecsepegtetjük, a felét botmixerrel péppé törjük. Összekeverjük a zsemlemorzsával, fél evőkanál vajjal és a maradék szemes kukoricával. Sóval, borssal ízesítjük.

Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, körös-körül megpirítjuk a lazacot (2 perc), és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Ráhalmozzunk a kukoricás masszát, rámorzsoljuk a maradék vajat, és 220 fokon 10 percig sütjük.

A körethez a polentát sós vízben megfőzzük, elkeverjük a vajjal. Tepsibe simítjuk, és egy kicsit a hal mellett megpirítjuk. Szeletelve a halhoz kínáljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek