Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lángos - másképp

default user icon
3 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg finomliszt
  • 3 tojás
  • 3 pohár kefir
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • 1 dl olaj

Elkészítés

    Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben csipet liszttel és csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a tojásokkal összemorzsolom. Csipet sót adok hozzá.
    Beleöntöm a már felfuttatott élesztőt, a kefirt, és összedolgozom a tésztát egy tálban. A tetejét megkenem olajjal. A tálat letakarva a hűtőszekrénybe teszem egy éjszakára. Másnap egyforma kis darabokat tépek ki belőle, ezt kigömbölyítem, összelapítom, és két kézzel (úgy, hogy közben a tészta a levegőben lóg) kihúzogatom kerekre. Forró olajban kisütöm pirosra mindkét oldalát.
    Fokhagymával, sajttal, tejföllel vegyesen vagy külön-külön is tálalható.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

PoisonIvy
A családnak ízlett a lángos, nagy sikere lett! Köszi a receptet, egyszerű és nagyszerű, a kezdők és bizonytalankodók is próbálják ki nyugodtan :) Üdv.
BMELI
KEDVES KRINYA ÉS A TÖBB NAPIG FELHASZNÁLHATÓ, HÜTŐBEN IS ELÁLLÓ LÁNGOS RECEPTET ÍGY ISMEREM: 1 kg liszt, 2 dl tejföl, 0,5l tej, ízlés szerinti só, 5 dkg élesztő, cukor az élesztőhöz, egy kevés olaj a zacskóba amiben keleszteni is lehet a hűtőben.
krinya
Kedves Ági! Én régóta keresek egy hasonló receptet, annak az volt a lényege, hogy 2-3 napon keresztűl fel lehetett használni a tésztát, mindíg csak annyit vettünk ki belőle, amennyit éppen megettünk. Ez a recept is ilyen? Várom válaszod!

Hasonló Receptek

Magazin