Krumplis perec

default user icon
5 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya
  • kb. 40-50 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A főtt, áttört burgonyát a liszttel gyúrd össze, ha kevés a liszt, lehet pótolni. Először kar vastagságúra sodord, majd vagdald el 8-10 cm-es darabokra, ezeket sodord ujjnyi vastagra, és formálj belőle perec, vagy bármilyen formákat, ahogy tetszik. Bő, forró olajban szép pirosra süsd ki. Önálló ételként fogyasztható. Ugyanúgy készül, mint a nudli, csak ezt nem főzöm, hanem olajban kisütöm.

Megjegyzés

Nagyon laktató, nagyon olcsó.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabó Péterné 10 évvel ezelőtt
Nem kell bele tojás. Annyi liszt kell, hogy gyújható legyen és kész.
Konczos Gyöngyi 10 évvel ezelőtt
Nem kell bel tojás. A krumpli elég nedves az összefogja. Én is szoktam ilyent csinálni, de nem szoktam kimérni a hozzávalókat, amennyi lisztet felvesz a krumpli, annyit gyúrok bele. Elég lágy legyen a tészta. Én csak pogácsaszaggatóval szoktam kiszaggatni. Elég sós legyen akkor finom. Lehet bele rakni fűszereket is, aki szereti.
Konczos Gyöngyi 10 évvel ezelőtt
Nem kell bel tojás. A krumpli elég nedves az összefogja. Én is szoktam ilyent csinálni, de nem szoktam kimérni a hozzávalókat, amennyi lisztet felvesz a krumpli, annyit gyúrok bele. Elég lágy legyen a tészta. Én csak pogácsaszaggatóval szoktam kiszaggatni. Elég sós legyen akkor finom. Lehet bele rakni fűszereket is, aki szereti.
Szilvia 10 évvel ezelőtt
Szerintem kell bele tojas, kulonben mi tartja ossze?
kÁLMÁNNÉ vARGA Ildikó 10 évvel ezelőtt
Nem kell bele tojás?

Hasonló Receptek

Magazin