Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. Az almát megmossuk, elnegyedeljük, kimagozzuk, felszeleteljük. A sajtot lereszeljük. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne.
Összekeverjük a tejfölt, a tojásokat, a tejet és a kakukkfüvet. Sóval, borssal ízesítjük.
Egy 26 centis sütőformát kibélelünk a kinújtott tésztával, elrendezzük rajta a krumpliszeleteket, majd a hagymát és az almaszeleteket. Ráöntjük a tejfölös keveréket, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
A sütő alsó rácsán 40-45 perc alatt piros-ropogósra sütjük. Frissen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre