Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplis-almás pitetorta

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. Az almát megmossuk, elnegyedeljük, kimagozzuk, felszeleteljük. A sajtot lereszeljük. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne.

Összekeverjük a tejfölt, a tojásokat, a tejet és a kakukkfüvet. Sóval, borssal ízesítjük.

Egy 26 centis sütőformát kibélelünk a kinújtott tésztával, elrendezzük rajta a krumpliszeleteket, majd a hagymát és az almaszeleteket. Ráöntjük a tejfölös keveréket, végül megszórjuk a reszelt sajttal.

A sütő alsó rácsán 40-45 perc alatt piros-ropogósra sütjük. Frissen tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek