Keress receptre vagy hozzávalóra

Krumplileves virslivel

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy adag leveszöldség
  • 75 dkg főzni való burgonya (B jelű)
  • 2 ek vaj
  • 1,5 l hús- vagy zöldségleves-alaplé
  • 2 db babérlevél
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió
  • 4 db virsli
  • 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. A meghámozott hagymát apróra kockázzuk, a megtisztított és megmosott leveszöldséget, valamint burgonyát durvára daraboljuk.
    2. A fazékban felhevített vajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a leveszöldséget és a krumplit, kissé megkapatjuk, majd felöntjük 1,3 l alaplével. Beletesszük a babérlevelet, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és felforraljuk. Ezután a zöldségeket fedő alatt, gyenge tűzön csaknem teljesen puhára főzzük 15-20 perc alatt.
    3. A babérlevelet eltávolítjuk. A leves felét átöntjük egy másik edénybe vagy tálba, és botmixerrel darabosra turmixoljuk vagy burgonyatörővel szétnyomkodjuk. A pürét visszatesszük a fazékba és összekeverjük a levessel. Ha túl sűrű, akkor a maradék alaplével hígítjuk. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, és melegen tartjuk.
    4. Egy tiszta edényben vizet forralunk, majd félrehúzzuk. A gyöngyöző vízben, résnyire nyitva hagyott fedő alatt felmelegítjük a virslit. Közben a leöblített és lerázott petrezselymet finomra aprítjuk. A virslit felkarikázzuk és adagonként elosztjuk a tányérokban. Végül rámerjük a levest, és megszórjuk a petrezselyemmel.

      Még több krumplis recept >>> 

     

Bársonyosabb lesz a levesed, ha egy kevés tejföllel dúsítod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin