Előkészítés: A spenótot szobahőmérsékleten hagyjuk felmelegedni, majd szűrőben lecsepegtetjük. (kb.15 dkg spenótot fogunk felhasználni.) Az endíviát leveleire szedjük, leöblítjük. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A metélőhagymát leöblítjük, felaprítjuk.
Elkészítés:
1. A spenótot a zöldséglevessel gyakran kevergetve néhány percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kihűlni.
2. A túrót villával simára összetörjük, hozzákeverjük a krémsajtot és a spenótot. A masszát csillagcsőrös nyomózsákba töltjük. Az endívialeveleket a krémmel ízletsen megtöltjük, megszórjuk snidlinggel és kevés őrölt borssal. Kissé behűtjük.
3. Tálaláskor: az endíviát tálalótálra helyezzük, és paradicsommal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre