Keress receptre vagy hozzávalóra

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival

Hozzávalók

  • 4 db libacomb
  • 1 ek só
  • 1/2 mk őrölt fehér bors
  • 1/2 mk kakukkfű (szárított)
  • 1/2 mk majoranna
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • liba- vagy sertészsír
  • A körethez:
  • 1 kg sütnivaló krumpli (pl. sárga krumpli)
  • 2 tk só
  • 2-3 dl zsír (amiben a combok sültek)

Elkészítés

    1. A sütés előtti napon a combokat alaposan bedörzsöljük a sóval, majd a húsos felét megszórjuk a fűszerekkel. Ezután lefedjük és betesszük a hűtőbe, hogy a só és a fűszerek kellően átjárják a húst.
    2. Sütés előtt kivesszük a hűtőből a befűszerezett combokat, majd papírtörlővel óvatosan felitatjuk a nedvességet. Ezután a bőrös felével lefelé egy tepsibe helyezzük a combokat egymás mellé, hozzárakjuk a fokhagymagerezdeket, majd annyi meleg zsírral öntjük fel, hogy teljesen ellepje, és ne maradjanak kilátszó húsrészek.
    3. Közepes hőmérsékletű sütőbe tesszük, majd kb. 30 percig sütjük. Ezután kicsit lejjebb vesszük a hőfokot, majd 2,5 -3 óra alatt puhára, szép pirosra sütjük. (Légkeverésnél 140 fokon 30 percig, majd levesszük120 fokra, és úgy sütjük készre.) A sütőből kivéve a zsírban hagyjuk tálalásig hűlni.
    4. A krumplit megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután megszórjuk a sóval, és alaposan összeforgatjuk. Egy tepsiben egyenletesen leterítjük a sózott krumplikarikákat, majd felöntjük a pecsenyezsírral, és alaposan összeforgatjuk.
    5. Közepes hőmérsékletű sütőbe helyezzük, majd kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük. Sütés közben egyszer óvatosan átkeverjük.
    6. Amikor a krumpli megsült, kivesszük a sütőből, és leöntjük róla a felesleges zsírt. Tálaláskor tányérra helyezzük a szép pirosra sült libacombot, mellékanalazzuk a sült krumplit, és ízlés szerint salátával kínáljuk.

Megjegyzés

A lassú sütésnek köszönhetően a hús finom omlósra a bőre pedig ropogósra sül. Köretnek a combok sütésnél visszamaradt zsírban süssük meg a krumplit.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin