Elkészítés: A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk. A lángolt kolbászt vastagabb karikákra vágjuk. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk, lecsorgatjuk.
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, a bőrkével együtt saját zsírjában kiolvasztjuk, majd rátesszük a megtisztított, apróra vágott hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzákeverjük a rizst és a káposztát. Sóval, szemes borssal, babérlevéllel, fűszerpaprikával ízesítjük, öntünk rá 2 dl vizet és felforraljuk.
A pörköltes káposzta felét zsírral kikent
cserépedénybe tesszük, rá a bordákat és a kolbászkarikákat, végül betakarjuk a káposzta másik felével. Az edényt befedve 1 órára sütőbe tesszük, további 20 percig fedő nélkül pirítjuk.
Tálaláskor tejföllel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre