A kókuszos keksztekercset, vagy kókusztekercset nemcsak az íze miatt imádjuk, hanem azért is, mert nagyon egyszerű elkészíteni. Amióta darált keksz kapható, még a keksz aprításával sem kell időznünk, egyszerűen csak összekeverjük a hozzávalókat, nyújtunk, kenünk, tekerünk és már mehet is a finomság a hűtőbe!
Jó sok kókusszal és cukorral készül az igazi, retró keksztekercs, de mi a helyzet akkor, ha nem szeretnénk (vagy nem szabad) cukrot enni? Nos, akkor is van megoldás: íme a recept!
Hozzávalók
A kekszes alaphoz:
- 10 dkg diétás háztartási keksz vagy más cukor nélkül készült keksz
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 dl tej
- 1 dkg holland kakaópor
- 1 dkg diétás cukor
- 2 evőkanál cukormentes sárgabarack lekvár
- 3,5 dkg lágy vaj
- 3 teáskanál rumaroma (ízlés szerint változtatható)
- 1 teáskanál kókuszaroma (ízlés szerint változtatható)
A töltelékhez:
- 8,5 dkg lágy vaj
- 8 dkg kókuszreszelék
- 2 dkg tej
- 5 ml folyékony édesítő
- kevés kókuszaroma
A díszítéshez:
- nagy szemű kókuszreszelék
Elkészítése:
- A diétás háztartási kekszet (ha szükséges, és nem daráltat vettünk) ledaráljuk késes aprítóban vagy diódarálóban. A kekszmorzsát összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
- A töltelékhez a vajat összekeverjük a többi hozzávalóval.
- A tésztát háztartási fóliára vagy sütőpapírra tesszük, a tetejére teszünk egy másik sütőpapírt, majd a két lap között kb. ujjnyi vastag téglalappá nyújtuk.
- Eltávolítjuk a felső fóliát és óvatosan rákenjünk a krémet a kekszalapra, majd az alsó fólia vagy papír segítségével feltekerjük. Beleforgatjuk a kókuszreszelékrbe és fóliába csomagolva kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ha lehűlt, felszeleteljük és tálaljuk.
/Forrás: dietafitnesz.hu/
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- EZT HASZNÁLD TEJFÖL HELYETT, HA DIÉTÁZOL – KRÉMES ÉS ÍZLETES ALTERNATÍVÁT AJÁNLUNK>>>
- A NAGY ASZPARTÁMKÉRDÉS: KIDERÜLT, MENNYI DIÉTÁS KÓLA OKOZHAT BAJT>>>
- TÖBBÉ NEM TILOS A RÁNTOTT HÚS! EZT A VERZIÓT A DIÉTÁZÓK IS FOGYASZTHATJÁK>>>