Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat kézi habverővel habosra verjük. Egy másik nagy tálban összekeverjük a kókusztejet a kókuszreszelékkel és a cukorral, addig keverjük, amíg a cukor felolvad. Ezután hozzákeverjük a felvert tojásokat, és alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott keveréket felfújtas tálkákba öntjük. A formákat alufóliával befedjük, majd vízfürdőbe tesszük, és így toljuk előmelegített sütőbe kb. 30 percre.
Amikor elkészült, remegős puding állagú, a sütőből kivéve a vízfürdőben hagyjuk kihűlni. Majd hűtőben hűtsük ki, hidegen tálaljuk. Tálalás előtt egy késsel érdemes körbevágni a formát, így könnyebben kijön majd a flan a formájából. Kistányérra borítjuk.
Az ananászt vékonyra szeleteljük, a lime reszelt héjával megszórjuk, levével meglocsoljuk, és a kókuszos pudinggal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre