Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojással töltött fasírt

Hozzávalók

  • A fasírthoz :
  • 1 kg darát hús
  • 3 marék zsemlemorzsa
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek pirospaprika
  • 1-2 kk só
  • 2 tojás
  • A töltelékhez :
  • 10 db tojás
  • 1 csokor zöldséglevél

Elkészítés

    1. A töltelék elkészítéséhez keményre főzünk 8 tojást, majd ha kihűlt, apróra vágjuk. Ezután hozzáadunk 2 egész tojást, a felvágott zöldséglevelet , ízesítjük, majd összekeverjük. A húst a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk, aztán kétfelé választjuk. Az egyik felét egy sütőpapírra vagy egy zacskóra kiterítjük, ám ha az utóbbit használjuk, előtte pici vízzel bekenjük, hogy könnyebb legyen vékonyra nyomkodni rajta a húst.
    2. A tojásmasszát is szétválasztjuk, az egyik felét a szétlapított húsmasszára terítjük, majd a zacskó segítségével rúdba göngyöljük. A másik rudat ugyanígy elkészítjük. A tetejüket megkenjük olajjal vagy zsírral , hogy ne csattanjon szét a hús, aztán 30-40 percig, közepes lángon sütjük. Szeletelve tálaljuk, köretet pedig tetszés szerint választunk hozzá.

    TOJÁSOS-ZÖLDSÉGES TÖLTÖTT FASÍRT 

    SZÍNES ZÖLDSÉGEKKEL ÉS TOJÁSSAL TÖLTÖTT FASÍRT 

    KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT STEFÁNIA VAGDALT 

Megjegyzés

A fasírtot párolt káposztával tálaltam.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin