hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Színes zöldségekkel és tojással töltött fasírt

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg darált sertéshús
  • 1,5 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/4 vöröshagyma
  • 15 dkg kenyér
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 35 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 1 felvert tojás
  • 5 db főtt tojás
  • Valamint:
  • margarin
  • zsemlemorzsa (tepsihez, húshoz)

Elkészítés

Elkészítés: A darált húst kissé szétnyomkodjuk az edényben. Megszórjuk az ízesítőkkel (fűszerpaprika, só, bors), zúzott vöröshagymát és fokhagymát adunk hozzá. Az előzőleg tejbe áztatott és kinyomkodott kenyeret elmorzsoljuk bele. Beleteszünk 1 egész tojást, majd alaposan összekeverjük, és hagyjuk állni egy kicsit, hogy a só olvadjon, átjárják az ízesítők (kb. 10 perc).

A tepsi alját kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a tepsi közepén hosszant ellapogatjuk a hús kb. 1/3 részét, ez lesz a rúd alja. Erre ráfektetjük a félbevágott főtt tojásokat sárgájukkal lefelé, majd a maradék hús egy részéből körben kisebb réteget halmozunk rá. Vizes kézzel dolgozzunk, így jobban formázható a hús, jobban összeáll. A tojásokra rátesszük az egy felvert tojással elkevert mexikói zöldségkeveréket, és befedjük a még megmaradó hússal. Formázzuk, nyomogatjuk kicsit, hogy szép rúd formája legyen.

Megszórjuk zsemlemorzsával, tetejére margarinforgácsokat teszünk, és alufóliával lefedett tepsiben, 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 1 óra 15 percig sütjük, majd alufólia nélkül további fél órát, az utolsó 5-10 percben 210 °-on, hogy szépen megpiruljon a teteje.

Ezek is érdekelhetnek