Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-zöldséges töltött fasírt

75 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A fasírthoz:
  • 2 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg sertéslapocka (darált)
  • 2 db tojás
  • bors
  • 1 mk pirospaprika
  • A zöldséges töltelékhez:
  • 40 dkg vegyes zöldség (galambica, vargánya gomba, sárgarépa, borsó, piros paprika)
  • 3 ek étolaj
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A zsemléket vízben megáztatjuk, majd kifacsarjuk. A vöröshagymát és fokhagymákat lereszeljük. A zsemlét és a hagymákat a többi hozzávalóval együtt egy tálban összegyúrjuk.
  2. A zöldségféléket egy evőkanál étolajon megpároljuk, sózzuk. A két tojást felverjük, egy serpenyőben 2 ek étolajon megsütjük, de csak az egyik oldalát, nem fordítjuk át.
  3. Egy folpackra kiterítjük a fasírt masszát kb. 0,5 cm vastagon. Rátesszük a megsült tojást, ráhalmozzuk a párolt zöldségeket. Folpack segítségével felgöngyöljük.
  4. Egy 20×32 centis tepsit kikenünk étolajjal. A fasírtot óvatosan átemeljük. Egy kis zsemlemorzsával megszórjuk. 200 fokra melegített sütőben 60-70 perc alatt megsütjük.
  5. Sütés közben meglocsoljuk a tepsi alján lévő zsiradékkal. Fóliával is betakarjuk a sütés félideje után, hogy meg ne égjen a teteje!

KÖNNYŰ PULYKAFASÍRT>>> 

SPENÓTOS-FETÁS EGYBEN SÜLT FASÍRT>>> 

TOJÁSOS FASÍRT TÉSZTAKÖNTÖSBEN>>> 

 

Megjegyzés

Nagyon finom, mutatós fasírt készült ma. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss