Elkészítés: A puha margarint a liszttel szétmorzsoljuk, hozzáadjuk az előzőleg lereszelt füstölt és emmentáli sajtot, a tojássárgákat, a sütőport, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és jól összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán kétfelé vágjuk, és 2 egyforma cipót gyúrunk belőle.
Mindkettőt körülbelül fél cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét tejjel megkenjük, és gazdagon megszórjuk reszelt trappistával. Aki szereti, erre szórhat még őrölt köményt is.
Derelyevágóval egyforma, körülbelül 6-8 cm-es rudakat vágunk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre helyezzük a rudakat. Előmelegített sütőben, 200 Celsius-fokon szép aranysárgára sütjük.
Ebből az adagból körülbelül három tepsi nagyon finom vendégváró sütemény lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre