Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösborfolyó árasztotta el a falut: videón, ahogy az utcán hömpölyög kétmillió liter drága nedű

default user icon
MME
A kétezer lakosú Sao Lorenco de Bairro utcáit elárasztotta a vörösbor. Nem átvitt, hanem a szó szoros értelmében, ugyanis a helyi lepárlóüzem két tartálya megsérült és a bennük tárolt alkoholos ital, mintegy kétmillió liter bor folyóként hömpölygött az utcákon.

Nem mindennapi látvány és illat fogadta a portugál Sao Lorenco de Bairro település lakóit, miután a helyi lepárlóüzemben baleset történt. Azt nem tudni, pontosan mi okozta a két tartály "felrobbanását", de a bennük tárolt mintegy kétmillió liter vörösbor folyóként árasztotta el a falu lejtős utcáit.

A vörösborfolyó áradása nem okozott személyi sérülést, anyagi kár azonban keletkezett, ugyanis az alkoholos ital elárasztotta az utakat, átáztatta a földeket és bejutott legalább egy ház pincéjébe. A tűzoltóságnak sikerült megakadályoznia, hogy a vörösbor a közeli folyóba folyjon, és el tudták terelni az áradást, így a nedű egy mezőn végezte.

A lepárlóüzem elnézést kért az incidensért és minden kárt megtérítenek. A borral átitatott talajt a cég tájékoztatása szerint egy speciális tisztítótelepre viszik – írja a USA Today.

Borítókép:

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss