Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kenyérlángos III.

7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 tepsihez:
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • fél dl tej
  • pici cukor az élesztő kelesztéséhez
  • 3 dl kézmeleg víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • A feltéthez:
  • kb. 15-20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 közepes fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 cikk fokhagyma
  • kevés só

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben megfuttatom, majd a liszthez adom, amibe a hozzávalókat is beleteszem, és jól kidagasztom. 30-40 percig meleg helyen kelesztem.

    A szalonnát apró kockára vágom, és elkezdem kiolvasztani belőle a zsírt. Mikor már van alatt zsír bőven, ráteszem az apró kockára vágott hagymát, és üvegesre sütöm. Mielőtt leveszem a tűzről, belenyomom a fokhagymát, és ezzel rövid ideig (kb. 10 másodperc) párolom.

    Mikor megkelt a tészta, kettéveszem, kinyújtom. Belehelyezem a tepsibe, majd megkenem tejföllel. Erre teszem rá a szalonnás hagymát. Kicsit hagyom még a tepsiben pihenni, majd megsütöm. Nagyon egyszerű, finom étel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

jabaki2
Már az utóbbi időben én sem pirítom meg, csak jó sok fokhagymás tejföl a hagymakarika alá, arra a szalonna, kolbász, és mehet a sütőbe!:) Köszi szépen az elismerő szavakat.
briguka
Ez egy tökéletes recept, régóta ez alapján sütöm a kenyérlángost, az utóbbi időben szerencsére igazi búbos kemencében. Eddig bárki kóstolta, ódákat zengett róla. Nem szoktam megpirítani előre sem a hagymát, sem a szalonnát, és ha olyan kedvem van, egy kis sajtot is teszek a tetejére, az elmaradhatatlan kolbászkarikákon kívül. Egyszerűen elkészíthető, szuper recept, köszönet érte!
jabaki2
Ma megint változtattam az elkészítésén, és jobb lett, mint eddig bármikor.Most a nyers tésztát megkentem fokhagymás, enyhén sós tejföllel jó vastagon. Erre hintettem a hagymakarikákat, kolbászkarikát, és a kockázott bacont, és készre sütöttem.
jabaki2
Most fejeztem be a sütést.Ma úgy csináltam, hogy mikor kiolvadt a szalonna kicsit, leöntöttem a zsírból, és ez után együtt sütöttem tovább a hagymával. Amikor a hagyma megdinsztelődött a tejfölt hozzákevertem, (most 375 g tejfölt egy egész dobozzal beletettem a két tepsihez), és ezzel kentem meg a nyers tésztát. Sokkal egyszerűbb volt így vele bánni.Nem volt elég sós a szalonna, így tettem még a tejfölbe azt is. Az második tepsit mikor csináltam, kavartam hozzá egy evőkanálnyi összevágott kaprot. (Fagyasztóba szokott lenni egy befőttesüvegben, és egész télen kitart.) Lehet, hogy egy kevés juhtúró sem rontotta volna el ezt a kaprosat, de így is nagyon finom lett.Majd legközelebb veszek hozzá, és azzal is ki fogom próbálni. Próbáljátok ki ti is, nem fogtok csalódni benne.
jabaki2
Kedves Szilárd! Oszd meg velem akkor légy szíves a kenyérlángos receptjét, szívesen kipróbálnám! Köszi előre is fáradozásodat. Üdv: jabaki
faragoszilard
Ez nem kenyérlángos. Inkább a pizzatésztához hasonlít.
jabaki2
Amikor a hagymát teszem rá a nyers tésztára, akkor próbálom a zsírt a lábas alján hagyni, mert még ahogy sül a lángos, a szalonna enged ki magából akkor is zsírt, és úgyis elég zsíros lesz.Lehetne kevesebb szalonnával is készíteni, hogy ne menjen kárba a zsír, de ugyanakkor a összekockázott kisült szalonnadarabok jó ízt adnak a lángosnak. Füstölt tokaszalonnát szoktam rátenni,ízre ez is finom, és lényegesen olcsóbb a kolozsvári szalonnánál.A tepsit nem kenem ki semmivel sem. Az alját picit megemelem villával, és ha már kezd pirosodni, akkor kész a lángos,bár a szélén is látszik ,hogy kezd rózsaszínesedni. Legutóbb amikor sütöttem kenyérlángost, ugyanúgy csináltam, ahogy le van írva a receptben, de mikor félig megsült a lángos szórtam a tetejére összekockázott kolbászkarikát is . Nem rontotta el! Sőt! Kifejezetten jót tett neki:)

Hasonló Receptek

Magazin