Elkészítés: 1. A lisztet, az élesztőt, a sót egy nagy tálba szórjuk, kézzel elkeverjük, közepébe beleöntjük a tejet, a vizet és a mézet. 1 perc alatt bucivá formáljuk, liszttel meghintve, letakarva 1,5 órát meleg helyen kelesztjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 250 fokra. 1,5 óra után a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, áthajtogatjuk (lentről fel, fentről le, jobbról balra, majd balról jobbra), hajtással lefelé beletesszük egy jénai tálba (vagy cserépedénybe), és még fél órát pihentetjük.
3. Megsütjük: 20 percig fedővel, majd 25 percig fedő nélkül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre