Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kelt tésztás tökös-mákos rétes

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek cukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg darált mák
  • pici tej
  • 40 dkg sült sütőtök
  • A kenéshez:
  • 10-15 dkg vaj

Elkészítés

    1. Pici langyos, egy kávéskanál cukorral édesített tejszínben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, ráöntjük a felfutott élesztőt, hozzáadjuk a maradék cukrot és langyos tejszínt, majd lágy kelt tésztát dagasztunk belőle (ha szükséges, kis langyos vizet adhatunk még hozzá). Letakarva a duplájára kelesztjük.
    2. Közben a cukorral és a vaníliás cukorral elkevert mákot felfőzzük egy kis tejben (mintha bejglitölteléket készítenénk). A sült tököt áttörjük (nem baj, ha kicsit darabos marad), majd összekeverjük a felfőzött mákkal, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
    3. A lágy tésztát két cipóra osztjuk. Lisztezett deszkán az egyiket vékonyra nyújtjuk. Lekenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük. Ismét vékonyra nyújtjuk, rákenjük a mákos töltelék felét, újra felcsavarjuk.
    4. Papírral bélelt tepsire átemeljük. Ugyanezt tesszük a másik cipóval is. Letakarva ismét hagyjuk kelni, majd 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Jól illik mellé a borhab.

    SÜTŐTÖKÖS-MÁKOS LUSTA ASSZONY RÉTES>>> 

    ALMÁS-MÁKOS RÉTES>>> 

    FŰSZERES SÜTŐTÖKÖS SÜTEMÉNY>>> 

Megjegyzés

Fotó és recept: Vidék íze magazin

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin