Karfiolkrémleves sült édesburgonyával

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db közepes karfiol
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis édesburgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • fél kanál liszt
  • bors
  • vegeta
  • olaj

Elkészítés

    1. A karfiolt rózsáira szedem, a sárgarépát, a fehérrépát és az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom, a hagymát és a fokhagymát megtiszítom és felaprítom.
    2. Olajon megfuttatom a hagymát és a fokhagymát, sózom, így az íze jól kijön, majd beleteszem a répát, a fehérrépát, végül a karfiolt. Kétszeresére öntöm vízzel, ízesítem sóval, borssal és vegetával, majd fedő alatt puhára főzöm.
    3. Összekeverem a főzőtejszínt és a lisztet, majd a forró léből addig szedek rá, amíg forró nem lesz a habarás. Amikor a levesben megpuhultak a zöldségek, besűrítem a tejszínes-lisztes habarással. Ha kell, adok hozzá még vizet. Ezután botmixerrel pürésítem, majd még egyszer felforralom.
    4. A felkockázott édesburgonyát forró olajon megsütöm, papírtörlőre szedem. Tálalásnál a kész leves tetejére halmozom a burgonyát.

Megjegyzés

A karfiolnak is van egy édeskés íze és a burgonyának is, ezért nem fűszereztem túl, így tökéletesen kijön mindkét íz. Nagyon finom.

mari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek