Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellás-fügés galette

Hozzávalók

  • 7,5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 15 dkg búzaliszt
  • 5 db füge
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl habtejszín
  • 1,5 dl tej

Elkészítés

    1. A vajat, a cukrot, a tojást és a lisztet alaposan összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva a felhasználásig hűtőbe tesszük.
    2. A karmellhez a cukrot egy lábasba tesszük, és lassú tűzön megolvasztjuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzáöntjük a tej és tejszín keverékét (ne ijedjünk meg, össze fog csomósodni a karamell, de idővel szépen kisimul), és simára keverjük.
    3. A megmosott és szárazra törölt fügéket felszeleteljük.
    4. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, majd kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy valamivel nagyobb átmérője legyen, mint a sütőformánknak. A tésztát ezután a formába tesszük úgy, hogy túlérjen a peremén. Ezután rétesszük a karamellt, majd a fügéket és egy kis darab vajat, végül a tetejére hajtjuk a tésztát.
    5. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük őket. A formában hagyjuk kihűlni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek