Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: galette

Receptek

Cikkek

Desszert

A pite, amiben alig van tészta: epres-madulás galette egyszerűen!

"Őrült finom, roppanós tészta, édes, krémes töltelékkel. Gyors, klasszikus desszert, egyenesen Franciaországból!" - így ajánlja Nagy Violetta, az Ide süss! 3. évadának Mindmegette különdíjasa az epres-mandulás galette-jét, amit a kapuban álló eperszezonban semmiképp se hagyjatok ki! ...

0

Török Zsuzsa

Desszert

Lépésről lépésre: így lesz tökéletes és omlós a pitetészta

A gyúrt omlós tészta ideális alap kiadós édes és sós töltelékek alá. Kevés hozzávalóból egykettőre összeállítható, ráadásul a felhasználásig a hűtőben tárolható. Érdemes egyszerre több adagot készíteni belőle, ha kedvenced a pitetorta és a quiche. ...

0

Alapételek

7 ok, hogy miért egyél minél több hajdinát!

A hajdina a középkor óta ismert és Európa szinte összes konyhájában gyakorta főzött növény a 21. század népbetegségének, a lisztérzékenységnek köszönhetően újra divatos. Gluténmentes csodagabona, amit azonban nem csak a gluténérzékenyeknek érdemes fogyaszatani minél többször. ...

0

Desszert

15+1 barackos süti, aminek képtelenség ellenállni!

Lédús és illatos, a nyár egyik legértékesebb ajándéka. Behűtve önmagában is tökéletes desszert, de süteményekben is szenzációs. Íme 16 isteni recept, amivel nem lehet mellélőni! ...

0

Desszert

A hajdinalisztestől a zabpelyhesen át a tojásmentesig: 14 zseniális édes és sós palacsinta a nagyvilágból

Igazi palacsintabolond nemzet vagyunk. Nálunk lehet előétel, főétel és desszert is. Előfordul, a neves éttermektől - a csárdákon át - a strandok büféjéig. A palacsinta a világ minden kontinensén elterjedt étel, számos variációját ismerik, és mindenhol egy picit másképp készítik. Lehet sós, édes, savanyú, vékony, vastag - egy biztos: mindenhol imádják. Következzenek a nemzetek palacsintái! ...

1

Desszert

Rebarbarát készítesz? Hasznos tippek, melyekről tudnod kell!

A rebarbara a tavasz egyik furcsa ajándéka: egy zöldség, amit gyümölcsként használunk fel. Bár alapvetően mindegy, hogy hogyan tekintünk rá, hiszen a lényeg, hogy a rebarbara zöldes vagy pirosas nyelét sokféle fogásba belekomponálhatjuk. ...

0