Keress receptre vagy hozzávalóra

Marcipános-mákos süti

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 1 mk sütőpor
  • A mákos tésztához:
  • 4-5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek darált mák
  • 2 csapott ek liszt
  • 1 mk sütőpor
  • Az összeállításhoz:
  • 1 üveg nem túl sűrű szilvalekvár
  • 1 ek rum
  • 20 dkg marcipán
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    1. Az egész tojásokat 10-12 perc alatt habbá verjük a cukorral, majd fakanállal hozzékeverjük a sütőporos lisztet. Egy 22 x 32 cm-es tepsiben két vékony tésztalapot sütünk belőle. A mákos tésztát ugyanígy készítjük el, és szintén egy tésztalapot sütünk belőle. Amikor kihűlt, kis kockákra vágjuk fel.
    2. A szilvalekvárt összekeverjük a rummal. Az egyik piskótalapot tálcára tesszük, majd a tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk, elsimítjuk rajta, és befedjük a másik piskótalappal.
    3. A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük, majd a piskótalap tetejére kenjük. A marcipánt két fólia között kinyújtjuk, végül a felső fóliát levesszük róla, és a krémre fordítjuk. Tetszőlegesen díszítjük.

Megjegyzés

Már a nyáron terveztük, hogy karácsonykor ezt a sütit is elkészítjük. Egyszerű és nagyon finom.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin