Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kapros-tejfölös tökfőzelék

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kapros-tejfölös tökfőzelék

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 254
  • Elküldve: 49

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyalult tök
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kis csokor kapor
  • kevés ét Vénusz olaj
  • kevés citromlé vagy ecet
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • cukor

Elkészítés:

Felaprítottam a hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet.

A kapor 2/3 részét megpirítottam a hagymával annyi olajon, amennyit felvett ahhoz, hogy szépen megsüljön. Én már itt teszek bele egy evőkanál sót, cukrot és ecetet, hogy a rákerülő tök jobban felvehesse az ízét.

Erre a pirított keverékre ráteszem a kinyomkodott tököt. Kevés tejet és tejfölt adok alá, ami éppen csak annyira elég, hogy ne égjen le. Ebben az állapotban dinsztelem pár percig.

Dinsztelés után teszek rá 6 dl (3 pohár) vizet, és jól elkeverem. Nem hittem volna, hogy felvesz ennyit, de végül pont jó lett ezzel a mennyiséggel. Itt víz helyett lehetett volna tejjel is hígítani.

Ezután rátettem a fedőt, és kicsit nagyobb lángra állítva 15 percig főni hagytam. Közben többször ellenőriztem és átkevertem, mivel könnyen le tud égni, ha a hőfok és az összetétel nem megfelelő. A maradék 1/3 rész kaprot most lehet hozzáadni. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy ne túl sokat adagoljunk!

Végül elkevertem 1 dl tejfölt, 1 dl tejet és 2 evőkanál lisztet, majd behabartam vele a főzeléket. Ilyenkor még meg szoktam kóstolni, hogy kér-e sót, cukrot, esetleg ecetet.

Megjegyzés:

Mivel én úgy szeretem a tökfőzeléket, ha édes és világos színű, nem tettem hozzá sem pirospaprikát, sem paradicsomot és zöldpaprikát, ahogy az más receptekben olvasható.

Aki még ennél a verziónál is világosabb színt szeretne, annak érdemes tejszínt hozzáadni, az ízén is sokat javíthat.

Az egyik kedvencem. :)

A receptet SilVie86 küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



SilVie86 receptjeiből:
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 11 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. augusztus 21. (csütörtök) 09:39
    Azután tedd bele az ecetet,mikor már felforrt a tej is és a tejföl. /vége felé/Ugyanolyan finom lesz és nem túrósodik meg.Kipróbáltam nem egyszer.
Receptválogatás
A legfinomabb rántott ételek
Ki tudna ellenállni a jó ropogós bundának, rejtsen akár omlós hússzeletet, olvadó sajtot, fűszeres zöldségeket, netán palacsintát... Legnépszerűbb rántott ételeinket gyűjtjük most egybe!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Pofonegyszerű fahéjas süti Pofonegyszerű fahéjas süti
Nyúlcomb fóliában Nyúlcomb fóliában
Tojássaláta paradicsommal és gombával Tojássaláta paradicsommal és gombával
Zabpelyhes-málnás pohárdesszert Zabpelyhes-málnás pohárdesszert
Zamatos bárány nyárson Zamatos bárány nyárson
Egyszerű pudingos-kakaós süti Egyszerű pudingos-kakaós süti
Citromos spagetti: muszáj megkóstolnod Citromos spagetti: muszáj megkóstolnod
Újburgonya-saláta sült retekkel Újburgonya-saláta sült retekkel
Vörösboros tarhonyaleves Vörösboros tarhonyaleves
Extra csokis brownie málnával Extra csokis brownie málnával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124930_110sali.jpg Pikáns zöldbabos rukolasaláta kétféle extrém öntettel

A főtt tojással és a különlegesen krémes öntettel megbolondított saláta könnyű, mégis kiadós fogás vacsorára.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124943_diosbarack_110.jpg Itt a három legfinomabb cukormentes torta!

Kiválasztották a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntős tortáit: egy sárgabarckos egy diós és egy körte torta bizonyult…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124941_konyhai_trukk_110.jpg 5 zseniális konyhai trükk, amit mindenkinek ismernie kell - videóval!

Bosszankodtál már azon, hogy egyszerre csak egy edény fér a mikróba? Vagy azon, hogy megromlott a bor, amit legutóbb főzéshez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124939_rantottcsirke_110.jpg Rántott csirke - ahogy még nem próbáltad!

A rántott csirke nem egy tipikus fogyókúrás fogás, de salátával és egy-két elkészítési praktikával még a legmegátalkodottabb…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124937_fogyas_110.jpg 3 szuper tipp, hogy felgyorsítsd az anyagcserédet

Szeretnél a lehető legjobb formába lendülni? Ismerd meg az anyagcsere sebességének szerepét a zsírégetésben!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124927_julius_gasztro_110.jpg Bor, bogrács, Balaton - júliusi gasztrofesztiválok

Az igazi nyár beköszöntével megszaporodnak a gasztronómiai fesztiválok. A szezon sztárjai mellett ott várnak ránk a bográcsban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124922_pizzaguiness_110.jpg Megdőlt a Guiness rekord - ekkora pizzát még nem láttál!

Világrekordot döntött milánói szakácsok nyolcvan fős csapata: elkészítették a világ leghosszabb pizzáját. Az elkészült pizza…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124918_hagyma_110.jpg Gyógyító hagymák - melyik fajta miért egészséges?

Mindegyik fajtának jelentős a kénes fokhagymaolaj-tartalma, az egyes típusok ízét éppen ennek az anyagnak a mennyisége határozza…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept