Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Kapros-tejfölös tökfőzelék

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Kapros-tejfölös tökfőzelék

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 223
  • Elküldve: 35

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyalult tök
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kis csokor kapor
  • kevés Vénusz olaj
  • kevés citromlé vagy ecet
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • cukor

Elkészítés:

Felaprítottam a hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet.

A kapor 2/3 részét megpirítottam a hagymával annyi olajon, amennyit felvett ahhoz, hogy szépen megsüljön. Én már itt teszek bele egy evőkanál sót, cukrot és ecetet, hogy a rákerülő tök jobban felvehesse az ízét.

Erre a pirított keverékre ráteszem a kinyomkodott tököt. Kevés tejet és tejfölt adok alá, ami éppen csak annyira elég, hogy ne égjen le. Ebben az állapotban dinsztelem pár percig.

Dinsztelés után teszek rá 6 dl (3 pohár) vizet, és jól elkeverem. Nem hittem volna, hogy felvesz ennyit, de végül pont jó lett ezzel a mennyiséggel. Itt víz helyett lehetett volna tejjel is hígítani.

Ezután rátettem a fedőt, és kicsit nagyobb lángra állítva 15 percig főni hagytam. Közben többször ellenőriztem és átkevertem, mivel könnyen le tud égni, ha a hőfok és az összetétel nem megfelelő. A maradék 1/3 rész kaprot most lehet hozzáadni. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy ne túl sokat adagoljunk!

Végül elkevertem 1 dl tejfölt, 1 dl tejet és 2 evőkanál lisztet, majd behabartam vele a főzeléket. Ilyenkor még meg szoktam kóstolni, hogy kér-e sót, cukrot, esetleg ecetet.

Megjegyzés:

Mivel én úgy szeretem a tökfőzeléket, ha édes és világos színű, nem tettem hozzá sem pirospaprikát, sem paradicsomot és zöldpaprikát, ahogy az más receptekben olvasható.

Aki még ennél a verziónál is világosabb színt szeretne, annak érdemes tejszínt hozzáadni, az ízén is sokat javíthat.

Az egyik kedvencem. :)

A receptet SilVie86 küldte. Köszönjük!



SilVie86 receptjeiből:
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 9 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. november 21. (csütörtök) 13:13
    Nagyon finom lett, köszönöm! Kedves Nanasnani, jó magam is a könnyű feltéteket szeretem, én sajtos karfiol vagy zöldség tallért szoktam hozzá sütni. Az Aldiban lehet kapni, Isteni finom, kívül ropogós, belül az olvadt sajt....hmmm, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Receptválogatás
Töltött csirke - egészben és részben
Az egyben sütött töltött csirke igazi hétvégi, családi étel, de töltött comb vagy mell készülhet szinte bármilyen alkalomra. Rengeteg módon variálhatjuk - és biztosan sikert arat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fokhagymás csirkemell rizibizivel Fokhagymás csirkemell rizibizivel
Csirkemelles rakott karfiol Csirkemelles rakott karfiol
Tárcsán sült ropogós pontyszeletek Tárcsán sült ropogós pontyszeletek
Fűszeres pácban érlelt sült karajszeletek Fűszeres pácban érlelt sült karajszeletek
Kólás szelet Kólás szelet
Diós nyolcas Diós nyolcas
Kakukkfüves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel Kakukkfüves-tejfölös sertéssült párolt rizzsel
Csokoládés madártej-szelet Csokoládés madártej-szelet
Túrós-diós zserbó Túrós-diós zserbó
Töltött ünnepi kalács Töltött ünnepi kalács
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a húsvéti előkészületeket DYRAS termékekkel

A Húsvét közeledtével a háziasszonyok 99,9%-ának minden nap legalább egyszer eszébe jut a sütés, a főzés vagy a takarítás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept