Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kapros halfilé

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg filézett, pucolt, szeletelt halfilé (tonhal vagy lazac)
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 nagy fej vöröshagyma felkarikázva
  • trappista sajt
  • 1/2 dl citromlé
  • víz
  • 3-4 szál friss kapor
  • olívaolaj
  • bors
  • sült hal fűszerkeverék
  • fokhagymapor

Elkészítés

    Elkészítés: A halszeleteket jól átmosom, majd egy tálcára egymás mellé fektetem, és mindkét oldalát megkenem olívaolajjal, megszórom sóval, borssal, sült hal fűszerkeverékkel, majd hűtőbe teszem 20 percre, hogy az ízek összeérjenek. Ha letelt a 20 perc, előveszek egy tűzálló üvegedényt, majd kevés olívaolajat öntök az aljára, és beleteszem a felkarikázott vöröshagyma felét, egymás mellé belefektetem a halszeleteket, majd a tetejére fektetem a hagymakarikák másik felét is, és egyenletesen rálocsolom a citromlevet. Ezután óvatosan ráöntöm a vizet, vigyázva, hogy ne mossam le a fűszert a halszeletekről. A tejfölt összekeverem az apróra szelt kaporral, kevés fokhagymaporral és felhigítom kevés vízzel, hogy tejszínes állaga legyen, majd egyenletesen a halszeletekre öntöm. Előmelegített sütőben közepes lángon, alufóliával a tetején, kb. 30 perc alatt készre párolom. Ha kész, leveszem az alufóliát, és megszórom a tetejét reszelt sajttal, és aranybarnára sütöm. Köretként zöldséges rizs illik hozzá a legjobban! Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

sabacica
Én már sokadszor csinálom, nagyon finom,ajánlom mindenkinek, kezdöknek is
Cherryka
Isteni lett! Én fokahgyma por helyett rendes fokhagymát nyomtam a tejfölbe. :o)
Fishers
Holnap ki fogom próbálni a receptet,biztosan nagyon finom. Köszi!!

Hasonló Receptek

Magazin