Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás marhahúsos lángos

default user icon
Káposztás marhahúsos lángos

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 25 dkg főtt áttört burgonya
  • 3 tk cukor
  • 1 kk só
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • fél fej káposzta
  • 1 l Vénusz Sütőolaj
  • A feltéthez:
  • 25 dkg darált marhahús
  • kis fej vöröshagyma
  • fekete bors
  • 2 ek cukor
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    A tejet felmelegítjük, hozzáadunk egy teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Langyos helyen 10 perc alatt felfuttatjuk.

    Egy tálban összekeverjük a liszteket a sóval és a burgonyával, majd hozzáadjuk az élesztős tejet is. Kézzel alaposan összegyúrjuk, és konyharuhával letakarva, 40-45 percig kelesztjük.

    A káposztát lereszeljük. Kevés olajon karamellizáljuk a maradék cukrot, rátesszük a káposztát, és nagy lángon megpirítjuk. Megvárjuk, míg kihűl, majd belekeverjük a már megkelt lángostésztába.

    Olajos kézzel teniszlabda nagyságú gombócokat csipkedünk ki a tésztából, és nyújtódeszkán 10 percig pihentetjük. Ezután a kis cipókat vékonyra nyújtjuk, és bő, forró Vénusz sütőolajban kisütjük.

    A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst is. Ízesítjük sóval, fekete borssal, és időnként kevés vizet hozzáöntve legalább 30-40 percig főzzük. A lángosokat kisütjük, tetejére ízlés szerint tejfölt és marhahúst teszünk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin