Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Káposztás krumplis egytál

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 pár parasztkolbász
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt kömény
  • magyaros fűszerkeverék
  • 10 szelet baconszalonna

Elkészítés

    1. A káposztát jól átmossuk és apróbb darabokra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk, a burgonyát vékony szeletekre vagdossuk.
    2. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk, a hagymát megpirítjuk pár karika kolbásszal és rátesszük a káposztát. Ízesítjük és kb félóráig pároljuk.
    3. A sütőt 200°C - ra előmelegítjük. A burgonyát, a káposztát és a kolbászt összeforgatjuk és egy tűzálló tálba terítjük. Kb 1 dl vizet öntünk rá és a tetejét kirakjuk a szalonnacsíkokkal.
    4. Alufóliával lefedjük, így sütjük kb 50 percig, majd a fóliát eltávolítjuk és felső sütésre kapcsolva egy kicsit rápirítunk a tetejére.

    9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>>

    11 ISTENI SAVANYÚKÁPOSZTÁS FOGÁS - A SZÉKELYTŐL A RAKOTTIG >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin