Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kamuti birsalmás kacsaleves

MME MME
4/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kacsaaprólékból és a megtisztított zöldségekből húslevest készítünk, közben a képződött habot leszedjük róla.

A birsalmát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát, csumáját eltávolítjuk, és fél cm-es cikkekre szeleteljük.

Amikor a kacsaaprólék megfőtt, hozzáadjuk a birsalmát, és levesszük a tűzről. A tejfölt a liszttel összekeverjük, a kissé lehűlt levesből hozzáadunk 5-6 kanállal, csomómentesen elkeverjük, majd a húslevesbe öntjük.

Addig főzzük (kb. 20-25 perc), amíg a birsalma meg nem puhul.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek