Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kacsasült ananászos édesburgonyával

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakész kacsahúst, megsózzuk, megborsozzuk, pár percig állni hagyjuk.
  2. Serpenyőben, a felhevített olajon, a húsokat mindkét oldalon pirosra sütjük, oldalanként 4-5 percig. Felöntjük az ananászlével, és egy kevés vízzel. Alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk, amennyiben szükséges, a folyadékot pótoljuk. A szósz így sűrű, karamellizált, édeskés lesz.
  3. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és ebben többször megforgatva puhára pároljuk a burgonyaszeleteket. Hozzáadjuk a darabolt ananászt, sózzuk, borsozzuk.( Friss ananászból készítve, együtt puhítjuk a burgonyát és ananászt.)
  4. Megforgatjuk és átmelegítjük a köretet. 


Ezek is érdekelhetnek

Friss