Keress receptre vagy hozzávalóra

Hússal töltött zsenge karalábé

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db nagyobb zsenge karalábé
  • 20-30 dkg darált hús (lehet sertés, csirke vagy pulyka)
  • 5 dkg rizs
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 egész tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kanál liszt
  • őrölt bors
  • csipetnyi bazsalikom
  • 1 kiskanálnyi kristálycukor (esetleg édesítő)
  • 1 csokor petrezselyem
  • sajt a tetejére

Elkészítés

    Elkészítés:A nyers karalábékat meghámozzuk, belsejüket karalábévájóval kivájjuk, kissé besózzuk, félrerakjuk.

    Elkészíjük a tölteléket. A felaprított hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, beleaprítjuk a fokhagymát. Ha összefőtt, lehúzzuk a tűzről, kissé kihűtjük.

    Ezután a húsos masszát összekavarjuk a szezámmaggal, a félig megfőtt rizzsel, a tojással és a borssal.

    A karalábékból kiöntjük az összegyűlt vizet, és beletöltjük a tölteléket. Tűzálló tálba kevés olajat öntünk, a kivájt karalábéforgáccsal megterítjük az edény alját, lehet a zsenge levelekből is néhányat rátenni. Sózzuk, cukorral meghintjük, és a megtöltött karalábékat ráültetjük. Kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt betesszük a sütőbe, közepes hőmérsékleten hagyva párolódni.

    Többször ellenőrizzük a karalábék puhaságát, végül a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, az összevagdalt petrezselyemmel meghintjük, néhány percre visszatesszük a sütőbe, feltekerve a hőmérsékletet. Legvégül sajtot olvasztunk a tetejére.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin