Húsos pizzatekercs

default user icon

Hozzávalók

  • A pizza tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 dl étolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 dkg só
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • A töltelékhez:
  • csirke (főtt csirke vagy tyúkhús maradék darálva)
  • 1-2 fej vöröshagyma (vagy lila hagyma)
  • 1 fej fokhagyma (tisztított)
  • 1 tasak pizza fűszerkeverék
  • bors
  • delikát
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés

    1. Pizza tésztához feloldjuk a cukrot a tejben majd hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztbe beletesszük a tojást, hozzáadjuk a sót, az olajat. Az olajból 1 evőkanállal félreteszünk.
    2. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és kb 1-1,5 dl langyos vizet, majd a tésztát összedagasztjuk, míg az edény falától el nem válik.
    3. A félretett olajjal a tésztát megkenjük és 40-50 percig pihentetjük letakarva, meleg helyen. Ezután ujjnyi vékonyra nyújtjuk!
    4. Ezt a pizzát akkor készítem el, amikor sok főtt hús marad meg. Ezt most csirke illetve csirke aprólékból készítettem. A főtt húsokról eltávolítom a csontokat, mindet, majd összedarálom 1-2 fej vöröshagymával vagy lila hagymával, ízlés szerint tisztított fokhagymával. Ízesítem még sóval, borssal, pirospaprikával, delikáttal, pizza fűszerkeverékkel és annyi olajjal, hogy ne legyen száraz, majd jól összedolgozom.
    5. A pizzatésztát 3 részre osztom - téglalap alakúra nyújtom és a töltelék egy részét ráteszem, majd felsodrom és ujjnyi vastagra vágom.
    6. Tetejét tojással megkenem, és sajttal megszórom, előmelegített sütőben 30 percig 180 fokon sütöm.

Megjegyzés

Nálunk hamar elfogy! :)

Kondorné Varga Tünde
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin