Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz omlós és finom: 9 tuti praktika hússütéshez

Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
1.

Ha a csirke- és pulykamellet egy napra fokhagymás, sós, esetleg szerecsendiós tejben áztatjuk, kirántva is omlós és puha lesz.

2.

Csirke- vagy pulykamellet szebben lehet klopfolni, ha celofán közé fogjuk: egyben marad és szép vékony lesz.

3.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olívaolajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

4.

A rántott hús sokkal finomabb lesz, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

5.

De panírozáskor a tojásba tejet és lisztet is tehetünk, így vastagabb lesz a hús bundája.

6.

Panírozáskor, ha fogytán a tojás, de már nem érdemes egy újabbat feltörni, öntsük fel egy kis tejjel. Ugyanolyan jó!

7.

Ha a morzsa kevés, tegyünk hozzá egy kevés reszelt sajtot vagy szezámmagot. Így még változatosabb is a rántott hús!

8.

A rántott húst mindig lassú tűzön süssük, az első oldalát fedő alatt, mert így marad szép világos és puha.

9.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat. 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A GRILLPARTI - 3 EGYSZERŰ ARANYSZABÁLY >>> 
7 KIPRÓBÁLT TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A FŐZELÉK >>> 
13 ÉTEL, AMIT EDDIG ROSSZUL TÁROLTÁL! >>> 
12 ÉTEL, AMIRŐL NEM GONDOLTAD, HOGY LEFAGYASZTHATÓ >>> 
8 SÜTÉSI TRÜKK, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A PALACSINTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss