Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabda torta V.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 3 csapott evőkanál liszt
  • 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanák sütőpor
  • 5 evőkanál cukor
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag kókusz ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 12 db koktélcseresznye

Elkészítés

Elkészítés: Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk, lisztezünk, majd az 5 tojásból készült piskótát kisütjük, hagyjuk kihűlni.

A krémhez a margarint felkockázzuk, és a robotgép táljába tesszük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd 15 percig keverjük a géppel szép habosra. Míg a gép dolgozik, a pudingot a tejjel és a cukorral elkeverjük, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezt is hagyjuk kihűlni, de közben átkeverjük.

A piskótát kettévágjuk, a felső részét tesszük alulra. A habos krémhez a pudingot adagoljuk egy kanállal, miközben lassan keveri a gép. A sima krémmel megkenjük a tortalapot, és csak egy keveset hagyunk meg a díszítéshez. Ráhelyezzük a másik lapot, és az oldalát is megkenjük a krémmel.

A tetejére 2 evőkanál olajjal megolvasztjuk az apróra tördelt fehércsokit, és szépen rákenjük a tortára. Hűtőbe tesszük dermedni, majd jöhet rá a maradék krém, amit habzsákba szedünk, és csillagcsővel, kis halmocskákat nyomunk. Díszítjük koktélcseresznyével a tetejét, és jó behűtve kínáljuk az ünnepi asztalon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss