Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hófehérke sütemény

75 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1-2 ek tejföl
  • A krémhez:
  • 4 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

1.

A lisztet összekeverjük a porcukorral és sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (ne legyen ragacsos).

2.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk (érdemes lemérni, hogy biztosan egyformák legyenek). Enyhén lisztezett felületen a tepsi méretére egyenként kinyújtjuk. A lapokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 170 fokre előmelegített légkeveréses sütőben kb. 6 perc alatt egyenként megsütjük (a tészta maradjon világos).

3.

A krémhez a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és közepes lángon sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a vajat habosra keverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémhez.

4.

Az egyik tésztalapot visszatesszük a tepsibe, rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, majd a krém másik felét, végül ráhelyezzük a harmadik lapot is.

5.

Éjszakára hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük, másnap reggel kivesszük, állni hagyjuk egy kicsit, majd meghintjük porcukorral, szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom, nem túl édes sütemény. Bármilyen ünnepségen, rendezvényen megállja a helyét. Ha nagy tepsiben készül, érdemes duplázni az adagot. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss