Házi tejes kifli kelesztés nélkül

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dkg puha vaj
  • 1 tk só
  • 1 kk cukor
  • Tetejére:
  • 1-2 ek langyos tej

Elkészítés

    1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe daraboljuk, rászórunk egy kiskanál cukrot, és félretesszük hogy felfusson.
    2. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a puha vajat és a maradék tejet (a tejet lassan adagoljuk aszerint, amennyit a tészta felvesz). Jól összedolgozzuk, kidagasztjuk.
    3. A tésztát 2 gombócra osztjuk, és lisztezett felületen (lapostányérnyi) kör alakúra nyújtjuk mindkettőt.
    4. A köröket 4-4 cikkre vágjuk, majd vékonyabbra nyújtjuk, a cikkeket, (maradjon meg a háromszög alakja)utána szélesebb felétől kezdve feltekerjük, majd behajlítjuk kifli formára.
    5. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kifliket. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, az aljába egy edényben vizet teszünk, és készre sütjük. 

     

Megjegyzés

Ez a kifli egyszerű, hamar elkészül. Frissen és langyosan a legfinomabb, kívül ropogós, a belseje puha és nagyon eteti magát!

Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin