Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Házi lekváros linzer

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • sárgabaracklekvár (házi)
  • porcukor (szóráshoz)

Elkészítés

    1. A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
    2. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét kilyukasztjuk egy kisebb kiszúróval.
    3. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. A kész süteményeket kihűtjük. Az egyik formát megkenjün sárgabaracklekvárral, majd ráhelyezünk egy másik formát. A lekvárral megtöltött linzereket porcukorral megszórjuk.

    KÁVÉS LINZER >>> 

    MÁKOS LINZER FŰSZERES MEGGYLEKVÁRRAL >>> 

    MANDULÁS-LEKVÁROS LINZER >>> 

     

Megjegyzés

A nyár végén főzött házi lekvárunkkal a legfinomabb a linzer.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin