Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Amerikai konyha vagy hagyományos? 6 szempont, ami segít dönteni

default user icon
MME
Az amerikai konyha manapság már legalább annyira elterjedt, mint a hagyományos, külön helységben lévő konyha. De tényleg olyan jó ötlet? Összegyűjtöttük a mellette és az ellene szóló érveket, mindkettőből akad.

Mi szól mellette?

Tágasabb terek
A nagy terek nagyobb szabadságérzetet adnak és jót tesznek a közérzetünknek. Az amerikai konyhás nappali így sokkal jobb választás lehet, mint két szűkös helyiség, amiből egyiket sem lehet igazán kiélvezni a kis mérete miatt.

Plusz egy szoba
Sokan azért a nappaliban alakítják ki a konyhát, mert úgy nyernek egy plusz szobát, ami nagyon praktikus lehet, ha például szükség van egy dolgozószobára vagy egy gyerekszobára. Ráadásul a plusz helyiség az ingatlan értékét is növeli.

Nincs elzártság
Ha vendégség vagy családi ebéd van, akkor, az aki főz bizony szinte az egészről lemarad, mert a konyhában kell lennie. Ez teljes mértékben kiküszöbölhető az amerikai konyhával, sőt az ételek tálalása is könnyebb. Nyugodtan beszélgethetünk a családdal főzés közben vagy akár tévét is nézhetünk, nem vagyunk elszeparálva.

Mi szól ellene?

Szabadon szálló ételszag
A főzés bizony szaggal jár és ilyenkor sokkal jobb, ha egy kicsit el van szigetelve a többi helyiségtől. Nem csak az érzékszervek számára lehet zavaró, hanem a nappaliban tartózkodók ruhái is gyorsan beisszák az ételszagot. Persze lehet közben szellőztetni, csak télen ez nem a legkellemesebb.

Ez térben a konyhai eszközökkel
A turmixolás, kevergetés, mosogatás, sőt még a kávéfőzés is zajjal járnak. Ami lehet, hogy éppen nem jókor jön, ha mondjuk a többiek éppen tévét néznek. Ez akár könnyen konfliktusforrás is lehet.

Nagyobb rendetlenség
A konyha nem a makulátlan rend színtere, legfeljebb a magazinokban és a túlidealizált filmekben. A kupit pedig nem kellemes a nappaliból nézni, de az sem jó, ha emiatt állandóan kényszeresen rendet kell rakni. Nem beszélve arról, hogy ha sok időt töltünk a konyhában, egy hosszabb főzés után lehet, hogy szívesebben töltenénk az időnket valahol máshol, ez azonban nem történik meg, ha a nappali is ugyanott van.

5 TIPP A TÖKÉLETESEN RENDSZEREZETT ÉS ÁTLÁTHATÓ KONYHÁÉRT! >>> 

9 ZSENIÁLIS TRÜKK A KONYHÁD RENDSZEREZÉSÉRE, HOGY MINDIG, MINDENT MEGTALÁLJ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss