Keress receptre vagy hozzávalóra

Hamis töltött karalábé

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3-4 db karalábé (nagyságtól függően)
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • liszt és zsiradék a rántáshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A darált húst, a rizst és a fűszereket alaposan összekeverjük, és gombócokat formálunk.

    A karalábét megtisztítjuk, káposztareszelőn lereszeljük, majd öntünk rá vizet, sót és ételízesítőt teszünk bele. Ha felforrt, belehelyezzük a gombócokat. Amíg fő, addig a zsiradékból és a lisztből rántást készítünk.

    A mikor megfőttek a gombócok, kiszedjük, a rántást simára keverjük a tejfellel, és a főzelékalapot berántjuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, a gombócokat visszarakjuk. Egyet forralunk rajta, tálalhatjuk is.

Megjegyzés

A rántásba is szoktam tenni kicsi pirospaprikát.

Papusmaci
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin