Hájas tészta

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 evőkanál rum
  • 1,5 dl langyos sós víz (5 gr só)
  • A hájhoz:
  • 40 dkg sertésháj
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés

    Elkészítés: A hájat megtisztítjuk a hártyától, ledaráljuk, majd a 25 dkg liszttel és a 2 evőkanál rummal összegyúrjuk. Kenhető állagú lesz. A tésztához valókat - a 1/2 kg lisztet, a 2 tojás sárgáját, a tejfölt, ecetet és rumot 1,5 dl langyos sós vízzel összegyúrjuk. Kinyújtjuk a tésztát, és megkenjük az előkészített háj 1/3-ával. Összehatjuk, és fél órát állni hagyjuk. Majd újra nyújtás és kenés következik. Összehatjuk, és pihentetjük ismét fél órát. Majd újra nyújtás és kenés jön. Ezt összesen háromszor ismételjük meg. Az így kapott hájas tésztát (leveles tésztát) én két adagban szoktam lefagyasztani. Bármikor elővehető, és könnyedén tudunk finom sütit készíteni belőle.

Megjegyzés

Én disznóvágáskor már a ledarált hájat szoktam eltenni, így gyorsabban halad a tésztakészítés. A ledarált hájat is tehetjük fagyasztóba, és mikor ráérünk, akkor készítjük el a tésztát.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

veréb erzsi 7 évvel ezelőtt
Hát nekem nem igazán jött be
Friedmann Tímea 8 évvel ezelőtt
Már sok hájas tészta receptet kipróbáltam, de eddig egyik sem vált be igazán. Ez viszont mennyei lett!:-) És még másnap is nagyon jó állaga volt, nem "szottyosodott" meg. Köszönöm a recept beküldőjének!
Gál Dénesné 11 évvel ezelőtt
köszönöm,megcsinálom

Hasonló Receptek

Magazin