Elkészítés: A friss disznóháj hártyáit leszedjük, a hájat ledaráljuk, majd összedolgozzuk 50 dkg liszttel. 5 részre osztjuk, és hidegben tartjuk felhasználásig.
A 90 dkg lisztet összedolgozzuk a tojássárgákkal, a tejföllel, az ecettel és a sóval, majd langyos vizet adunk hozzá. Amikor összeállt a tészta, kinyújtjuk, és egy széles késsel rákenjük az első adag hájat. Ezután 4 irányból behajtogatjuk a tésztát, letakarjuk, és 1,5 órát hidegben pihentetjük.
Ezután elővesszük, lisztezett gyúródeszkán lisztezett nyújtóval ugyanakkorára nyújtjuk, mint elöző alkalommal, és rákenjük a következő adag hájat. Összehajtogatjuk, vigyázva, ugyanabban a sorrendben: balról, alulról, jobbról, felülről hajtsuk a széleket. 1,5 órát pihentetjük. Ez a művelet addig tart, míg minden adag hájat felkentünk és pihentettünk.
Az utolsó nyújtás után forró késsel 6x6 cm-es négyzeteket vágunk a tésztából, és a közepükre 1-1 mokkáskanálnyi szilvalekvárt teszünk. Félbehajtjuk, de nem nyomkodjuk! A tepsibe kellő távolságra tesszük, mert ha minden jó, akkor szép levelesre szétnyílnak, és kell a hely minden tésztának.
Forró sütőben sütjük. Mikor kész, kivesszük, és megszórjuk porcukorral. Majd 10 perc elteltével újra megszórjuk.